INTERIOR DESIGN

Engine House Number 5

“Stitching new into old” is the guiding principal for our 14,000 square-foot collaborative workspace which inhabits an historic fire house in the heart of LoDo.  New space defining walls and flooring patterns in the carpeting, linoleum and tile weave color, texture and pattern into the office.  Acoustic ceiling clouds juxtapose the repeating angles from the walls into the building’s structure creating unique light reflectors and absorbing sound in the studio.  The goal of LEED Platinum was achieved by reusing an existing building, incorporating occupancy sensors, using low VOC paints and adhesives, reconstructing historic windows for daylighting, and adding skylights and tubular daylighting devices. This corner of LoDo is now weaving a unique design into the existing fabric of the city.

Awards: 
USGBC LEED Platinum
ASID 2012 Crystal Award for Commercial Interior Design between 7K & 15K SF
Mayor’s Design Award, 2011
Best Adaptive Reuse, City of Denver 2011 for Governor’s Awards for Downtown Excellence, Downtown Colorado, Inc.
Community Preservation Award, Historic Denver, 2011


Western State College Taylor Hall

The renovation and ‘Welcome Center’ addition of this four story 1910 building illustrates successfully SLATERPAULL’s commitment to environmental responsibility and building preservation.  Our design team transformed the tired floor plans into an arrangement revitalizing spaces for learning, administration and student collaboration. The interior was refreshed and modernized with an exciting palette of finishes and new furnishings that support the design concept -CONNECTION TO NATURE – to reflect on the college’s position to seek an “academic experience beyond the classroom and outdoor exploration in the Rocky Mountains”.  This concept is expressed through color as a means of ‘way-finding’ and identifying activity zones:  Ginger/Earth, Auburn/Tree Trunk, Avocado/Leaves, and Indigo/Sky.  The Taylor Hall design engages the surrounding landscape, creates a sense of excitement and speaks directly to the College's mission honoring the past and setting the stage for the College's next 100 Years! 

Awards: 
ASID 2012 Crystal Award for Commercial Interior Design – Educational
USGBC LEED Gold


Highpoint Academy

High Point Academy is a 62,000 square-foot PreK-8 Charter School in a master-planned community of Aurora, Colorado.  High Point’s energy efficient building uses sustainable building practices to support the school’s award-winning wellness programming.  The building design uses texture, bold colors and a variety of window openings to activate the elevations and transform the building into a playful, energetic space. The use of canted walls, reveals in the concrete and gypsum board, and playful floor patterns create energy and rhythm throughout the school.  This exciting colorful interior has been a constant theme in which children can thrive physically and emotionally.

Awards:
Floor Focus Vision Award, Education Category, 2011
Excellence in Achievement Award, 2011 for Tilt-up Concrete Achievement Awards 


Johnson & Wales Aspen Hall

As a place for prospective students to lounge prior to campus tours - the “Mountain Modern” Welcome Center renovation at Johnson and Wales University - conveys a hospitable aesthetic that speaks to the Colorado landscape and unique character of the Denver Campus.  An interesting pair of adjectives, “Mountain Modern” embraces a mix of ‘lodge-style’ woods in a space enhanced with modern clean-lined furniture.  Custom ‘abstracted’ photography of Mountain outdoor gear flanks the sides of the Colorado beetle kill log wall. Additional textures of wrought-ironwork, cow hides, and an organized foliage arrangement help bridge the gap of mountain materials fashioned simplistically for a modern feel.  The color palette of warm woods with cooler shades offers the student a sense for JWU in Denver, Colorado.